欢迎来到天天培训网!全国[切换城市] 登录 注册
首页 发布课程 机构平台 手机浏览

手机扫一扫

咨询热线

400-0808-102

SAT短篇阅读模拟题一篇

蒯晓娟   2013-03-12 阅读:483
 下面为大家推荐的是一篇SAT短篇阅读的模拟题,后面附有详细的答案解析。SAT短篇阅读题对考生来说,难度不是很大,但是会让很多考生因为大意失分。下面大家就和天道小编一起来看看这篇SAT短篇阅读模拟的详细内容吧。

  passage

  question 11-12 are based on the following passage

  some critics believe that the frequent use of repetition in native american ceremonial texts was a result of their oral nature and helped make the works easy to remember. native american scholar paula gunn allen argues that this factor must be peripheral, however, because people in societies without writing traditionally have had more finely developed memories than do people who use writing. native american children learned early to remember complicated instructions and long stories by heart. for a person who couldn’t run to a bookshelf to look up information, reliance on memory became very important in everyday life. such a highly developed everyday memory is not likely to fail on ceremonial occasions.

  1. the primary purpose of the passage is to

  (a) refute a claim

  (b) describe a process

  (c) analyze a discovery

  (d) advocate a practice

  (e) reveal a problem

  2. in context, what does the final sentence suggest about native american ceremonial texts?

  (a) understanding them requires a highly developed memory.

  (b) their inclusion of complicated and detailed material is traditional.

  (c) they are not always oral in nature, nor are they always repetitive.

  (d) they are important in the everyday lives of many native americans.

  (e) their use of repetition cannot be explained as an aid to memorization.

  (1)题答案:a

  简析:

  这道题目要求你说出这篇短文的目的,那就不是只看一两句话就可以解决问题的了,这是一道主旨性题目,需要我们从宏观上做全面的把握。但实际上当我们读完some critics believe that……native american scholar paula gunn allen argues that之后我们就能有一个大概的印象就是这是对一个问题的争论,通过对后面文字的进一步确认我们就能做出正确的选项。

  (2)题答案:e

  简析:我们以suggest锁定这道题目为推断性的题目,以the final sentence锁定题目在文章中的出处,即such a highly developed everyday memory is not likely to fail on ceremonial

  以上就是这篇SAT短篇阅读模拟的全部内容,非常详细。这篇关于native American的SAT阅读文章显然需要大家一些文化背景的积累才能更加轻松的应对。大家在备考这类阅读文章的时候,可以在多练习题目的同时,多加关注相关背景知识

免责声明:
本站内容系网友自发上传与转载,不代表本网赞同其观点;
如涉及版权等问题请及时与我们联系,将在第一时间删除处理!qq:895240345 .